Selamat Datang Ke Saunadirumah.my. Silakan Masuk. Dapatkan Harga SPECIAL OFFER Dengan Setiap Pembelian Anda Disini. Klik Senarai Barangan pada MENU diatas. Terima kasih :)

Soalan Lazim

Berikut adalah soalan-soalan lazim yang sering ditanya oleh para pelanggan.

1) Adakah bersauna berkesan menguruskan badan?
Ya, Sauna telah terbukti diseluruh dunia ia berkesan menguruskan badan.

2) Berapa kali saya perlu bersauna dalam seminggu?
3 kali seminggu untuk proses penurunan berat badan dan 1-2 kali seminggu untuk badan yang ideal. Sila minum air segelas sebelum dan selepas bersauna.

3) Bilakah masa yang sesuai untuk bersauna?
Bila-bila masa anda rasa selesa, lepas bersauna, sejukkan badan dalam 15 minit sebelum mandi.

4) Bila masa paling sesuai untuk bersauna semasa dalam pantang?
Seminggu selepas bersalin atau ikut kemampuan badan anda. Sekiranya dalam seminggu badan masih lemah, jangan bersauna lagi. Pastikan anda sihat atau mampu bersauna.

5) Berat Badan saya dah turun, adakah saya perlu terus bersauna?
Ya, anda perlu terus bersauna untuk kekalkan berat badan ideal dan kesihatan dalaman. Anda boleh kurangkan kepada 1-2 kali seminggu sahaja.

6) Adakah bersauna beri kesan sampingan?
Sauna adalah kaedah paling berfaedah & selamat untuk badan ..Tiada Kesan Sampingan. Tetapi kepada anda yang mengalami masalah jantung,asma atau penyakit kronik sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

7) Bagaimana cara penjagaan sauna?
Selepas bersauna, buka zip, supaya bahagian dalam sauna terdedah kepada udara untuk mempercepatkan ianya kering. Seminggu sekali, semburlah febreeze, untuk bau wangi. Untuk periuk (steamer), jangan sekali-kali dibasuh di bawah air paip yang sedang berjalan, hanya perlu lapkan bahagian dalam periuk menggunakan tuala basah.